KONCERTER 2021-2022

Randers Kammerorkester

DRAMA OG SKÆBNE

Onsdag den 30. marts 2022 kl. 19.30
Værkets Koncertsal


I musikken til skuespillet Pelléas og Mélisande lukker Jean Sibelius døren op til en mytisk og eventyrlig sagnverden. I en række musikalske scener beskriver Sibelius en intens kærlighedshistorie, der indeholder et storslået drama om forelskelse, jalousi og sorg over hovedpersonernes ulykkelige skæbne. Som fortæller i historien medvirker skuespilleren Thure Lindhardt.

Sibelius komponerede sin musik midt i de store, mørke finske skove. Som modsætning er Ludwig van Beethovens Symfoni nr. 4 et værk, der indeholder en lys og boblende optimisme, en dansende rytmisk energi og en spirende livskraft.

Maria Badstue er gæstedirigent, og står igen foran Randers Kammerorkester, som hun sidst dirigerede i 2002, da hun for første gang stod foran et professionelt orkester. I dag har Maria Badstue indtaget dirigentpodiet ved koncerter med bl.a. Odense, Aalborg og Sønderjyllands Symfoniorkestre, og i de udenlandske koncerthuse har hun bl.a. dirigeret symfoniorkestrene i Helsingborg, Kristiansand og Malmö.

Køb billet

Line Tjørnhøj:
Uropførelse

Jean Sibelius:
Pelléas og Mélisande Suite

Ludwig van Beethoven:
Symfoni nr. 4

MARIA BADSTUE FORTÆLLER OM SIG SELV