KONCERTER 2023-2024

Randers Kammerorkester

DEN FRANSKE FORBINDELSE

Onsdag 24. maj 2023 kl. 19.45
Værkets Koncertsal


Fællesnævneren for Samuel Barbers smukke Adagio og tango-komponisten Astor Piazollas Oblivion er den franske musikpædagog Nadia Boulanger. Gennem mere end et halvt århundrede var hun lærer for utallige unge komponister fra hele verden, og et lille udvalg på seks har komponeret musikken til denne koncert.

Barbers Adagio var John F. Kennedys yndlingsmusik. I de første takter er værket en lille, spinkel bæk af toner, som efterhånden vokser og bliver til en stor og brusende flod og et musikalsk klimaks af dybtfølt lidenskab.

I Philip Glass’ Strygekvartet Mishima står kun det helt essentielle tilbage som et hypnotiserende meditativt univers, der oprindelig blev komponeret til en film om en af Japans store digtere.

Den franske Jean Francaixs Oktet er fuld af livsglæde og overskud, forførende romantiske klange, elegance og charme, mens den danske Per Nørgård i Whirl’s World udforsker et særligt fascinerende naturfænomen.


FOREDRAG VED CHRISTINA BLANGSTRUP DAHL KL. 18.30-19.30:

Kom tæt på en kvinde, der fik enorm betydning for den klassiske musik – men som også måtte give køb på sine egne drømme undervejs: Nadia Boulanger. Gennem mere end et halvt århundrede valfartede musikkens største navne til hende, for Nadia Boulanger kunne som ingen anden bringe talentet frem i komponister. Musikformidler Christina Blangstrup Dahl fortæller om en af den klassiske musiks mest fascinerende personer.

Køb billet

Igor Stravinskij:
Pastorale arr. for blæserkvartet

Per Nørgård:
Whirl’s World for blæserkvintet

Samuel Barber:
Adagio for strygere

Astor Piazzolla:
Oblivion for soloobo og strygere

Philip Glass:
Strygekvartet nr. 3 “Mishima”

Jean Francaix:
Oktet


BILLETPRISER
Løssalg: kr. 155
Abonnement: kr. 125
Under 25 år: kr. 40
Foredrag: kr. 40

LYT TIL PIAZZOLLAS OBLIVION