KONCERTER 2023-2024

Randers Kammerorkester

MUSIK OG EVENTYR

Onsdag 1. november 2023 kl. 19.30
Værkets Koncertsal


Det bliver en eventyrlig og magisk aften, når to af Danmarks største kunstnere mødes på scenen sammen med Randers Kammerorkester. Skuespilleren Ghita Nørby læser eventyr af H.C. Andersen, og blokfløjtenisten Michala Petri spiller sammen med Kammerorkestret musik af bl.a. den franske Édouard Lalo og danske Frederik Rung. Det er i mødet mellem ordene og tonerne, at magien opstår. Ghita Nørby og Michala Petri har en særlig evne til at gøre enten ord og sætninger i en bog eller noder og rytmer i et partitur levende, vibrerende og vedkommende i mødet med publikum.

Ghita Nørby begyndte sin karriere på film og i teatret som den søde pige, der med en karakteristisk friskhed havde roller i film som Baronessen på benzintanken, Vagabonderne på Bakkegården og Han, Hun, Dirch og Dario. Senere udviklede hun sig til at blive en af Danmarks vigtigste karakterskuespillere med roller i Misantropen på Det Kongelige Teater med Ingmar Bergman som instruktør og Fra Regnormenes liv, hvor hun var Johanne Luise Heiberg, mens Jørgen Reenberg havde rollen som H.C. Andersen. På film blev det til hovedrollen i bl.a. Dansen med Regitze, og for mange er Ghita Nørby synonym med rollen som Ingeborg i tv-serien Matador.

Som datter af en violinist og en pianist begyndte Michala Petri allerede som barn en imponerende musikalsk karriere, der har bragt hende rundt til store dele af jord-kloden som en af verden bedste blokfløjtenister. 11 år gammel blev hun optaget på Musikkonservatoriet i Hannover, og derefter indtog hun hurtigt en markant rolle i både dansk og international musikliv. Gennem årene har hun optrådt sammen med musikere og dirigenter som Keith Jarrett, Sir Neville Mariner, James Galway, Claudio Abbado, Gidon Kremer, Jesper Thilo og Victor Borge. Samtidig har hun indspillet mere end 70 cd’er i samarbejde med bl.a. St. Martin-in-the-Fields. Mange

Koncerten arrangeres som et samarbejde mellem Randers Kammerorkester og Kammermusikforeningen Brage.

Køb billet

BILLETPRISER
Løssalg: kr. 175
Abonnement: kr. 145
Under 25 år: kr. 40