RANDERS KAMMERORKESTER
Benjamin Britten:
St. Nicolas

Engelske Christmas Carols

Saint Nicolas
Lørdag den 17. december 2016 kl. 16.00
Sct. Peders Kirke

I en dramatisk, fascinerende og farverig fortælling for kor, orkester og tenorsolist præsenterer Benjamin Britten legenden om St. Nicolas, der var børnenes særlige ven, og som gennem århundrederne blev til ham, vi i dag kender som Santa Claus eller julemanden.

I Brittens Julekantate følger vi Nicolas fra fødsel til død i et værk fuld af julestemning, betagende klangsfærer og iørefaldende melodier, der er skabt med udgangspunkt i den særlige engelske kortradition. Sune Hjerrild optræder i tenorpartiet, korstemmerne synges af Sct. Peders Koncertkor, og David Riddell dirigerer. Foruden Julekantaten indeholder koncerten en række stemningsfulde engelske Christmas Carols.

Sune Hjerrild har optrådt på Sydney Opera House og operaerne i bl.a. Napoli, Leipzig, Limoges og Bukarest. Han har desuden været solist sammen med bl.a. Singapore Symphony Orchestra, italiensk radios Symfoniorkester i Torino, og i Vatikanets koncertsal i Rom har han sunget tenorpartiet i Händels Messias sammen med Rome Symphony Orchestra.