NYT

Nyt

TEGNESERIEKONCERT

Lørdag den 27. januar 2018 kl. 13.00
Værkets Koncertsal


Der venter en særlig oplevelse for børn, familier, forældre og bedsteforældre, når Randers Kammerorkester lørdag den 27. januar 2018 kl. 13.00 opfører et nyt musikdramatisk værk i Værkets Koncertsal. Musik, drama, fortælling og tegneserie går op i en højere enhed med hinanden i en helt ny koncert- og teateroplevelse med titlen "Unoder". Koncerten er støttet af Fonden Harmonien.

Musik, tegninger og drama
De kunstneriske bagmænd bag koncerten er tegneren Ivar Gjørup og komponisten Mogens Christensen, der i 2005 blev udnævnt til landets første professor i musikformidling. Mens Ivar Gjørups omkring 50 tegninger løbende bliver vist på væggen bag orkestret, fortæller skuespilleren Carl Christian Rasmussen med Kammerorkestret som akkompagnement historien om computerspillenes eventyrlige verden, monstre, der i begyndelsen hader musik, og meget mere. Samtidig illustrerer Mogens Christensens fantasifulde musik både tegninger og historie, så alt går op i en ny og fuldendt enhed.

For børn og deres voksne
Ivar Gjørup, der er idemand bag værket, er født og opvokset i Randers men mest kendt for tegneserien Egoland, som han i flere årtier dagligt tegnede til dagbladet Politiken. Han har bl.a. skrevet teaterstykket "Forældre er ikke hvad de har været", og seneste har han udgivet bogen "Platons gåde". Ivar Gjørup, der både har tegnet tegningerne og skrevet historien til "Unoder", fortæller:

- Det hele er bygget op om familien og børn i alle aldre. Min ide er at samle generationerne. Der er for meget støj i verden, der sender os i for mange retninger. Mine tegnede monstre vender ryggen til støjen. De finder vellyden og bliver til unoder.

Koncerten arrangeres i samarbejde med Randers Musikskole.

Køb billet

Ivar Gjørup
Tekst og tegninger

Mogens Christensen
Musik

Carl Chrstian Rasmussen
Fortæller

David Riddell
Dirigent

Koncerten er støttet af Fonden Harmonien og Statens Kunstfond