NYT

Randers Kammerorkester

SLOTSKONCERTER I AUGUST OG SEPTEMBER


LIV OG SKÆBNE

Onsdag den 19. august 2020 kl. 19.30
Gammel Estrup Herregårdsmuseum


I tre værker for strygekvartet udfolde Dvorak, Barber og Schubert menneskets inderste tanker og de dybeste sindsstemninger, der kommer til udtryk sammen med en rørende musikalsk skønhed. Den tjekkiske Dvorak rejste til USA, hvor han blandt indianerne på prærien fandt ny inspiration og nye melodier, som han omsatte til en strygekvartet, der fik tilnavnet “den amerikanske”.

I det nye land komponerede Barber nogle årtier senere sin adagio, der blev John F. Kennedys yndlingsværk, og som blev spillet ved en promenadekoncert i Royal Albert Hall i 2001 til minde om ofrene den 11. september samme år. adagioen forløber i ét langt åndedrag fra det helt sagte og skrøbelige til et vældigt flammende klimaks.

Schuberts strygekvartet er musik, der tager livet alvorligt som et forum for det intime nærvær og for tanker om liv, død, skæbne og meningen med det hele.

Køb billetKEJSER OG KOMPONIST

Onsdag den 2. september 2020 kl. 19.30
Ulstrup Slot


Haydns Kejserkvartet hørte til i en verden, hvor skønhed opstod ud af harmoni, ligevægt og den naturlige orden, hvor kejseren var øverst og komponisten under ham. Kejserkvartetten blev især berømt for de smukke variationer over den østrigske kejserhymne, som Haydn selv havde komponeret.

Beethoven stod for oprør og modstand, og i musikken skildrede han lidenskaben og de store følelser, og han gav udtryk for tanker og ideer om frihed, lighed og menneskets kamp for at være til i verden. I Strygekvartet nr. 15 udtrykker han smukt, intenst og næsten magisk sin egen forvandling fra at være syg og nedbrudt til at finde ny livskraft og glæde ved livet.

Sjostakovitj beskriver i Elegien for strygekvartet det særlige vemod, som er en del af det russiske sind, sådan som livet leves fra St. Petersborgs kanaler i vest til de store vidder i det øde Sibirien i øst.

Køb billet

Eugène Bozza:
Trois Pièces pour une musique de nuit.

Jean Françaix:
Blæserkvartet

Leoš Janáček: Tre danse fra Moravien
(arr. Milan Munclinger)

Charles Fernandez:
Quatuor Parisienne