NYT

Randers Kammerorkester

MUSIKALSKE FORTÆLLINGER

Onsdag den 18. november 2020 kl. 19.30
Værkets Koncertsal


Fire komponister fortæller i fire værker hver deres historie om den verden, der var deres, når Randers Kammerorkester spiller koncert i Værkets Koncertsal onsdag den 18. november 2020 kl. 19.30. Programmet indeholder Ludwig van Beethovens Septet, Franz Schuberts Kvartetsats for strygekvartet, Karl Aage Rasmussens Parts Apart og Thea Musgraves Impromptu nr. 1.

Ungdom og optimisme

Den kun nitten år gamle Beethoven havde store forventninger til livet, da han komponerede Septetten for syv instrumenter. Det afspejler sig i et værk fuld af livslyst, viljestyrke, optimisme og en ungdommelig energi, der umiddelbart smitter af på den, der lytter.

For Beethoven blev livet en udfordring, der både bestod af sygdom, skuffelser og ulykkelig kærlighed. Ikke mindst blev det katastrofalt, da han som modent menneske mistede hørelsen. Verden var imidlertid stadig lys og fuld af muligheder, da han skrev partituret til Septetten, der indeholder en ungdommelig og forfriskende charme fuld af glæde ved det at være til.

Romantisk længsel

Schuberts sitrende og højspændte sind afspejlede sig direkte i hans Kvartetsats for strygere, der skulle være første sats i en strygekvartet, der aldrig blev færdig. Måske blev alt sagt i en enkelt sats, der indeholder en stor romantisk længsel og et intenst drama. Dertil er hans Kvartetsats fuld af smukke melodier, sådan som kun Schubert kunne komponere dem.

Bach på ny

Med den danske Karl Aage Rasmussen og den skotske Thea Musgrave befinder vi os i slutningen af 1900-tallet. Fra sit hjem i Østbirk i nærheden af Horsens har Rasmussen komponeret et værk for seks instrumenter med titlen Parts Apart, der er en fortolkning af Stravinskijs udgave af en række af Bachs orgelstykker. I hænderne på Karl Aage Rasmussen er de omkring 250 år gamle toner af Bach blevet levende og nærværende på en ny og anderledes måde.

Øjeblikkets indfald

Endelig byder koncerten på Musgraves Impromptu nr. 1, der fanger øjeblikkets indfald i en improviserende og let duet mellem obo og fløjte.

Køb billet

Thea Musgrave: Impromptu nr. 1 for obo og fløjte

Franz Schubert:
Kvartetsats for strygekvartet D. 703

Karl Aage Rasmussen:
Parts Apart for fløjte, obo og strygekvartet

Ludwig van Beethoven:
Septet

LYT TIL SCHERZOEN FRA BEETHOVENS SEPTET

KONCERT I TRYGGE RAMMER

Man kan trygt købe billetter til Randers Kammerorkesters koncerter. Skulle koncerterne blive aflyst på grund af COVID-19, vil man få billetterne refunderet. Der vil desuden blive taget de nødvendige forholdsregler for en tryg og sikker koncertoplevelse.

I henhold til Kulturministeriets regningslinjer for genåbning af kulturarrangementer gør vi opmærksom på, at publikum, der er i risiko for alvorligt sygdomsforløb med COVID-19, udviser stor forsigtighed ved besøg.

Ved eventuelle symptomer på COVID-19 beder vi om, at man bliver hjemme.

Vi opfordrer desuden til, at man så vidt muligt køber billetter på Værkets hjemmeside eller henvender sig telefonisk inden for billetsalgets åbningstider alle ugens dage kl. 11.00-18.00.

I forbindelse med koncerten er der krav om, at man bærer mundbind på alle tidspunkter, hvor man ikke sidder ned. Vi beder gæster medbringe egne mundbind og påføre dem allerede inden indgang på Værket.