NYT

Randers Kammerorkester

NY CD MED TRE FLØJTEKONCERTER AF C.P.E. BACH

Sammen med fløjtenisten Rune Most har Randers Kammerorkester udgivet en ny cd med tre fløjtekoncerter af C.P.E. Bach. CD’en er udgivet på det amerikanske forlag Bridge Records. Man kan købe den nye cd i Værkets billetsalg eller ved at henvende sig til Randers Kammerorkester.

Rune Most

CD’ens solist - Rune Most - er til daglig solofløjtenist ved Odense Symfoniorkester. Han har tidligere medvirket på Randers Kammerorkesters cd-indspilning af tre danske fløjtekoncerter. I 2010 deltog Rune Most desuden i Randers Kammerorkesters turné til Kina.

Søn af den gamle Bach

Den mest kendte af Bach-komponisterne er den gamle Johann Sebastian, der bl.a. komponerede Juleoratoriet, Brandenburg-koncerterne og Det veltempererede klaver. Flere af Johann Sebastians børn blev selv komponister eller musikere – bl.a. Carl Philip Emanuel, der står bag fløjtekoncerterne på den nye cd.

Den følsomme stil

Efter den gamle Bach udviklede musikken sig i en ny retning, hvor der i højere grad var fokus på det lette, underholdende og den gode melodi. Carl Philip Emanuel ville imidlertid mere end det, og han søgte i høj grad det dramatiske og lidenskabelige. Det blev til en musikalsk stilretning, der fik navnet ”den følsomme stil”. C.P. E. Bach var i 30 år ansat som huskomponist ved den preussiske Frederik den Store, der selv var en dygtig fløjtenist. Derfor komponerede Bach sandsynligvis fløjtekoncerterne, for at kongen kunne optræde som solist ved sine egne koncerter.

Amerikanske radiostationer

Takket være det amerikanske forlag Bridge Records ligger cd’en nu til salg i de internationale web-butikker, og man kan høre musikken på de store streamings-tjenester. På nuværende tidspunkt er én af fløjtekoncerternes satser blevet hørt 7535 gange på Spotify. CD’en bliver desuden spillet på en række amerikanske radiostationer som WHMT i Chicago og NEPM i New England.

Fondsstøtte

CD-indspilningen er støttet af Augustinus Fonden og Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond.

LYT EN AF SATSERNE FRA DEN NYE CD