NYT

Randers Kammerorkester

SYMFONISK SIBELIUS

Onsdag den 10. februar 2021 kl. 19.30
Værkets Koncertsal


De tusinde finske søer, det nordiske vintermørke og de uendelige granskove er altid til stede i Jean Sibelius’ musik. I hans Symfoni nr. 2 hører man også ekkoet af sydens sol og varme, som inspirerede ham under et ophold ved den italienske middelhavskyst, hvor han skrev de første skitser til værket. Ved uropførelsen i Helsinki blev symfonien en stemme i kampen for et frit Finland forløst fra den russiske besættelse, der i et århundrede havde været landets skæbne.

Inden Sibelius’ anden symfoni spiller Randers Kammerorkester i samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium Glinkas festlige og farverige ouverture til eventyroperaen “Ruslan og Ludmilla”, hvor en troldmand, en bortført prinsesse og en heltemodig ridder har hovedrollerne.

Vinderen af Det Jyske Musikkonservatoriums interne solistkonkurrence vil desuden optræde som solist i en solokoncert. Det bliver således senere afgjort, om publikum kan se frem til at opleve en klaverkoncert, en marimbakoncert eller måske en koncert for soloobo og orkester. David Riddell dirigerer.

Mandag 22. juni 2020:
Resultatet af Det Jyske Musikkonservatoriums interne konkurrence blev, at Ivan Gomez og Maria Pardo er solister i Franz Krommers Koncert for to klarinetter og orkester nr. 2.

Køb billet

Mikhail Glinka:
Ouverture til Ruslan og Ludmila

Franz Krommer:
Koncert for to klarinetter og orkester nr. 2, op. 91

Jean Sibelius:
Symfoni nr. 2

LYT TIL SIDSTE SATS AF SIBELIUS' SYMFONI NR. 2

KONCERT I TRYGGE RAMMER

Man kan trygt købe billetter til Randers Kammerorkesters koncerter. Skulle koncerterne blive aflyst på grund af COVID-19, vil man få billetterne refunderet. Der vil desuden blive taget de nødvendige forholdsregler for en tryg og sikker koncertoplevelse.

I henhold til Kulturministeriets regningslinjer for genåbning af kulturarrangementer gør vi opmærksom på, at publikum, der er i risiko for alvorligt sygdomsforløb med COVID-19, udviser stor forsigtighed ved besøg.

Ved eventuelle symptomer på COVID-19 beder vi om, at man bliver hjemme.

Vi opfordrer desuden til, at man så vidt muligt køber billetter på Værkets hjemmeside eller henvender sig telefonisk inden for billetsalgets åbningstider alle ugens dage kl. 11.00-18.00.

I forbindelse med koncerten er der krav om, at man bærer mundbind på alle tidspunkter, hvor man ikke sidder ned. Vi beder gæster medbringe egne mundbind og påføre dem allerede inden indgang på Værket.