NYT

Randers Kammerorkester

OMKRING ET FLYGEL

Onsdag den 8. marts kl. 19.30
Værkets Koncertsal


Med sit klare og distinkte anslag har klaveret en vigtig rolle i sammenspillet med henholdsvis blæsere og strygere i to værker af Beethoven og Dora Pejačević. Beethovens Kvintet udfolder sig næsten som en lille klaverkoncert. Ved uropførelsen sad Beethoven selv ved klaveret, og det er den ungdommelige, friske og ligefremme side af komponisten, der kommer til udtryk. Den kroatiske Dora Pejačevićs Klaverkvartet har rødder i 1800-tallets romantiske musik, hvor følelser og stemninger hele tiden veksler med hinanden.

Det sangbare, smukke og ekspressive er også essensen af Dvoraks Terzetto. Den langsomme del af værket har en næsten sfærisk og overjordisk stemning, der i de efterfølgende satser sættes i kontrast af et mere heftigt og udfarende temperament. Første værk på programmet er Boccherinis charmerende Divertimento for fløjte og fem strygere.

Der er gratis adgang for medlemmer af Randers Philharmoniske Selskab. Medlemsbilletter kan afhentes i Værkets billetsalg mod forevisning af medlemskort.

Køb billet

Luigi Boccherini:
Divertimento for fløjte og strygere G 466

Ludwig van Beethoven:
Kvintet for klaver og blæsere op. 16

Antonin Dvorak:
Terzetto for to violiner og bratsch op. 74

Dora Pejačević:
Klaverkvartet i d-mol op. 25

LYT TIL FØRSTE SATS AF DORA PEJAČEVIĆS KLAVERKVARTET