NYT

Randers Kammerorkester

ST. MAGNUS FESTIVAL 2018

I slutningen af juni deltager Randers Kammerorkester for tredje gang i den prestigefyldte St. Magnus Festival på Orkney-øerne i Skotland. I løbet af festivalen spiller Kammerorkestret to koncerter i henholdsvis Cromarty Hall og St. Magnus Cathedral, der ligge midt i øernes hovedstad Kirkwall. Koncerten i St. Magnus Cathedral optages af BBC Radio 3.

I samarbejde med Aarhus Sommeropera præsenterer Randers Kammerorkester desuden en operaopførelse af G.P. Telemanns barokopera Pimpinone i en ny udgave, hvor scenografi og libretto er oversat til engelsk. Operaens to hovedroller synges af sopranen Berit Barfred Jensen og barytonen Jesper Mikkelsen. David Riddell dirigerer.

St. Magnus festival
Gennem de sidste 41 år har St. Magnus Festival markeret sig som en af Storbritanniens førende musik- og kulturfestivaler. Festivalen blev grundlagt af den nu afdøde komponist Sir Peter Maxwell Davies. Med bopæl på Orkney-øerne og en status som en af den moderne partiturmusiks spydspidser skabte han et nyt og levende musikmiljø omkring festivalen.

I løbet af årene har en lang række række højt renommerede solister, orkestre og ensembler givet koncerter og workshops. Det har derfor været en stor anerkendelse af Randers Kammerorkester, at festivalen i såvel 2013 som 2016 har tilknyttet Randers Kammerorkester som det ene af de enkelte festivalers to gennemgående kerneensembler sammen med BBC Radio Symphony Orchestra.

ST. MAGNUS FESTIVAL 2018 - PROGRAM:
23. juni:
Opførelse af G.P. Telemanns opera Pimpinone i Orkney Theatre.

24. juni:
Opførelse af G.P. Telemanns opera Pimpinone i Orkney Theatre.

25. juni:
Koncert i St. Magnus Cathedral (optages af BBC Radio 3).

26. juni:
To skolekoncerter på Papdale Primary School.

27. juni:
Koncert i Cromarty Hall.

Klik ind på festivalens hjemmeside

Randers Kammerorkesters deltagelse i St. Magnus Festival støttes af:

Augustinus Fonden

Knud Højgaards Fond

Oticon Fonden

Frimodt-Heineke Fonden

Aage og Johanne Louis-Hansens Fond

SE ST. MAGNUS FESTIVALS PRÆSENTATIONSVIDEO