NYT

Randers Kammerorkester

FUGLE PÅ TRÆK

Onsdag den 2. november 2022 kl. 19.30
Værkets Koncertsal


Som en fri fugl i flugt over marker og skove har fløjten en næsten solistisk rolle i Mozarts Kvartet. I sammenspil med tre strygere udfolder fløjten en uendelig række af sangbare og iørefaldende melodier, der som kontrast har et anstrøg af det vemodsfulde i den midterste af tre satser. Lærken vibrerer som en lille sort prik højt oppe i den blå himmel i Haydns Strygekvartet, der har tilnavnet ”Lærken”. Sidste sats er fuld af flugt, energi og overskud, mens der i den langsomme sats breder sig en gribende meditativ ro.

Fuglene og naturen får sin egen musikalske stemme i den lettiske Pēteris Vasks’ ”Music for fleeting Birds”. I tonerne fornemmer man komponistens længsel efter den frihed, som trækfuglene har, når de flyver mod nye og bedre himmelstrøg. Koncerten slutter af med den schweiziske August Walters Oktet, hvor otte instrumenter samler sig i et værk, der især har Beethoven som det tydelige forbillede.

Der er gratis adgang for medlemmer af Randers Philharmoniske Selskab. Medlemsbilletter kan afhentes i Værkets billetsalg mod forevisning af gyldigt medlemskort.

Køb billet

W.A. Mozart:
Kvartet i D-dur K. 285 for fløjte, violin, bratsch og cello

Joseph Haydn:
Strygekvartet nr. 53, op. 64 (”Lærken”)

Pēteris Vasks:
Blæserkvintet nr. 1 - “Music for fleeting Birds”

August Walter:
Oktet op. 7 for obo, klarinet, fagot, horn, violin, bratsch, cello og kontrabas

LYT TIL MOZARTS FLØJTEKVARTET