NYT

Randers Kammerorkester

KRAGGERUD OG VIVALDI

Torsdag den 5. august 2021 kl. 19.30
Værkets Koncertsal


Der opstod en helt særlig magisk stemning mellem solisten, orkestret og publikum, da den norske violinist Henning Kraggerud i 2008 og 2009 stod på scenen sammen med Randers Kammerorkester. Derfor er det med stor glæde, at Kammerorkestret igen har Henning Kraggerud som solist ved den store fejring af orkestrets 75 års jubilæum, der med et corona-års forsinkelse spilles i august 2021. Billetter købt til jubilæumskoncertens oprindelige dato gælder uden ombytning.

Programmet indeholder alle fire violinkoncerter fra Vivaldis De fire årstider, der sættes i relief af Kraggeruds egen komposition - Equinox - der som en parallel til årstiderne beskriver de fire tidspunkter på døgnet - aften, nat, morgen og eftermiddag. Efter pausen dirigerer David Riddell Beethovens Symfoni nr. 3 - med tilnavnet “den heroiske” - der var stærkt inspireret af den franske revolutions idealer om frihed, lighed og broderskab.

Henning Kraggerud er i dag efterspurgt på de store scener og koncertsale som både violinist, dirigent og komponist. Han er kunstnerisk leder af Arctic Philharmonic Chamber Orchestra i Tromsø, men spiller jævnligt koncerter rundt omkring i det meste af verden. Kraggerud har optrådt med bl.a. BBC Symphony Orchestra, Los Angeles Chamber Orchestra, London Philharmonic Orchestra, Camerata Salzburg og Deutsches Symphonie Orchester.

Som både violinist og bratschist spiller Henning Kraggerud jævnligt på store festivaler og i koncertsale som Wigmore Hall i London og Berliner Konzerthaus, og han har gennem årene samarbejdet med musikere som Leif Ove Andsnes, Joshua Bell og Jeremy Menuhin.

Jubilæumskoncerten er støttet af:
Randers Eventsekretariat, Statens Kunstfond, Randers Kommune, Augustinus Fonden, William Demant Fonden, Sparekassen Kronjylland, Lemvigh-Müller Fonden, Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, Det Obelske Familiefond, Knud Højgaards Fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Koda Kultur og Fonden Harmonien.

Køb billet

Muzio Clementi:
Nonet i Es-dur

Luigi Boccherini:
Strygekvintet i E-dur G 275

W.A. Mozart:
Salzburgersymfoni i B-dur KV 137

Robert Schumann:
Kinderszenen arr. for blæserkvintet

KONCERT I TRYGGE RAMMER

Man kan trygt købe billetter til Randers Kammerorkesters koncerter. Skulle koncerterne blive aflyst på grund af COVID-19, vil man få billetterne refunderet. Der vil desuden blive taget de nødvendige forholdsregler for en tryg og sikker koncertoplevelse.

I henhold til Kulturministeriets regningslinjer for genåbning af kulturarrangementer gør vi opmærksom på, at publikum, der er i risiko for alvorligt sygdomsforløb med COVID-19, udviser stor forsigtighed ved besøg.

Ved eventuelle symptomer på COVID-19 beder vi om, at man bliver hjemme.

Vi opfordrer desuden til, at man så vidt muligt køber billetter på Værkets hjemmeside eller henvender sig telefonisk inden for billetsalgets åbningstider alle ugens dage kl. 11.00-18.00.

I forbindelse med koncerten er der krav om, at man bærer mundbind på alle tidspunkter, hvor man ikke sidder ned. Vi beder gæster medbringe egne mundbind og påføre dem allerede inden indgang på Værket.

Husk coronapas og gyldigt ID. Fremvisning af coronapasset kan både ske elektronisk og i papirformat. Et testsvar fra en privat testudbyder kan også bruges som dokumentation for en negativ antigentest.

Ved Kammerorkestrets koncerter på Værket skal man vise coronapasset ved indgang til foyeren. I forbindelse med bl.a.slotskoncerter og kirkekoncerter beder vi om, at man har både coronapas og billet klar ved indgangen til koncertsalen.